Statystyki

  • Odwiedziło nas: 293384
  • Do końca roku: 243 dni
  • Do wakacji: 50 dni

Kalendarium

Czwartek, 2024-05-02

Imieniny: Longiny, Toli

Kontakt

Nr konta Rady Rodziców SP27

55 1020 1664 0000 3002 0020 2002

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

Intendentka - Kamila Baldowska

Kucharka - Marzena Zasępa

Pomoc - Jola Sobieraj

INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE

Szanowni Państwo, w związku z obowiązkiem stosowania, od dnia 13.12.2014 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alergię zamieszczamy wykaz : 14 ALERGENÓW - SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1 Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.

2 Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

3 Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.

4 Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.

5 Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.

6 Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.

7 Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

8 Orzechy z drzew orzechowych , tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis (Wangenh) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) oraz produkty przygotowane na ich bazie.

9 Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie

10 Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.

11 Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.

12 Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

13 Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.

14 Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

 

Aktualny jadłospis w formie zdjęcia: